Stichting IZOM

Centrum voor relatie- en gezinsondersteuning/therapie

Weekend/vakantie opvang

Stichting IZOM organiseert weekendopvang op Vakantiepark “Bospark Beekbergen”. 

Het hebben van een kind met een stoornis binnen een gezin is niet makkelijk. 

Ouders / verzorgers hebben het vaak zwaar, relaties kunnen onder druk komen te staan en andere kinderen kunnen ondergesneeuwd worden. De draagkracht van het gezin wordt hierdoor overschreden. Een weekend rust kan in zo’n situatie geen kwaad.

Stichting IZOM organiseert weekendopvang op het vakantiepark in Beekbergen. Hier beschikken wij over een zes persoons- bungalow. Samen met alle faciliteiten die het park zelf biedt, wordt er door ons een compleet en gevarieerd weekendprogramma aangeboden. 

Visie:

Onze visie voor weekendopvang is kleinschaligheid. Hierdoor kunnen we persoonlijke aandacht voor de kinderen en contact met de ouders waarborgen. We werken met een vast team van professionele begeleiders op een vaste locatie. Er wordt volgens een vast programma gewerkt waarin structuur en leren gecombineerd wordt met veel ontspanning. Speciale aandacht wordt hierbij geschonken aan het gedrag in de groep en het vergroten van de sociale vaardigheden. 

Doelgroepen:

Kinderen met ADHD, ODD, PDD-NOS, hoogbegaafdheid of een andere stoornis in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar.  Belangrijk hierbij te weten is dat:

Uw kind gedragsmatig moet passen binnen een groep. 

Kinderen met zware gedragsproblemen en /of structureel agressief gedrag kunnen door ons niet in een groep geplaatst worden.

De ondergrens is MLK – niveau ( IQ minimaal 80).

De groep:

De kinderen zitten samen met leeftijdgenoten met een vergelijkbare stoornis in een groep van maximaal 4 kinderen. Deze vaste groep kinderen wordt ieder weekend begeleid door de vaste professionele begeleiders. Wij hebben op Bospark Beekbergen een eigen ruime bungalow zodat de groep ieder weekend op dezelfde locatie verblijft . Tijdens het weekend kan er altijd contact zijn tussen u en de begeleiders. 

De activiteiten:

Tijdens het weekend maken we volop gebruik van de mogelijkheden die er zijn op het park zelf en de prachtige bosrijke omgeving waarin het gelegen is. Lekker zwemmen in het zwembad, fietsen, wandelen in het bos en ga zo maar door. Daarnaast hebben wij zelf diverse spelmaterialen. Lekker actief bezig zijn met de nodige rust- en leerpunten tussendoor. 

Heeft u vragen?

Belt u dan gerust, ook voor het opvragen van een aanmeldingsformulier